Gaz Metan a învins FC Botoșani cu 2-1 și a urcat peste linia retrogradării

Gaz Metan a învins FC Botoșani cu 2-1 și a urcat peste linia retrogradării.

Formația pregătită de tehnicianul Cristian Pustai a bifat al doilea succes consecutiv în play-out și a acumulat 21 de puncte. Mario Rondon și Marius Constantin au marcat golurile victoriei alb-negrilor. De partea cealaltă, fostul gazist Mircea Axente a marcat pentru moldoveni.

Gaz Metan a început bine partida cu FC Botoșani și a pus presiune constant pe poarta adversă. În minutul 17, Sokratis Fytanidis a șutat puternic de la marginea careului, însă un fundaş al gazdelor a deviat balonul în corner. Peste două minute, Darius Olaru a trimis o lovitură de cap reținută însă de Cobrea. Replica oaspeților a venit de la Moruțan care a șutat însă pe lângă după o acțiune personală.  Alb-negri au deschis scorul în minutul 30. Mario Rondon a preluat o minge în careul de șaisprezece metri, a șutat din întoarcere și l-a învins pe portarul Botoșaniului. Cu cinci minute înainte de pauză Ely Fernandes a șutat peste poartă din marginea careului, iar în prelungirile reprizei Roman a șutat periculos, însă pe lângă poarta lui Pleșca. 

Mario Rondon a avut șansa dublei la două minute de la reluarea jocului, însă șutul său a trecut peste poartă. FC Botoșani a egalat în minutul 62, atunci când Mircea Axente a fost deschis foarte bine în adâncime și l-a învins pe Pleșca. Peste doar trei minute, Darius Olaru a fost faultat în careul de 16 metri, însă centralul deși foarte aproape de fază, nu a dat penalty ci lovitură liberă din marginea careului. A executat Marius Constantin și a marcat pentru formația sa. În ultimul minut de joc, Andrei Tîrcoveanu a ajuns în poziție de unu la unu cu portarul, însă a șutat pe direcția acestuia. Același jucător a mai avut apoi o ocazie în prelungiri, iar jocul s-a terminat în cele din urmă 2-1. 

Print